Wat doen we?

 

Activiteiten

• Kilimanjaro 2014

• Kilimanjaro 2017

• Loempia's

 

Tuchifo Tanzania

• De oprichters

• De kinderen

• De staf

 

Outreach projecten

De Staf

 

 

De Mama´s

De Mama’s zorgen voor het grote huishouden van het weeshuis.

 

Mama Ally

Mama Ally is een van de mama’s van Tumaini. Ze is verantwoordelijk voor het koken en poetsen van het huis. Ze kan ontzettend lekker koken en brengt alles op smaak door te proeven. Ook zorgt ze voor de kinderen. Ze is begonnen in Tumaini halverwege 2010 en weet precies hoe ze alles moet regelen. Mama Ally draait haar hand er niet voor om, om dag in dag uit voor een huishouden te zorgen voor ongeveer 50 kinderen. Het eten staat altijd op tijd klaar en ook het huis wordt op regelmatige tijden gepoetst.

 

Mama Chi

Mama Chi slaapt 6 dagen in de week bij de kinderen in Tumaini om voor ze te zorgen. Rond 17.00 uur komt ze vaak binnen om de kinderen mee te douchen, ze medicijnen te geven en het huis op te ruimen. Ze is de schoonzus van baba Oddo en helpt overdag vaak in de winkel van Oddo’s vrouw die een straat verderop van Tumaini.

 

Mama Margie

Alles waar Lohai geen tijd voor heeft in Tumaini, doet Margie. Ze kookt, doet de was, en is hoofd van de bakkerij. Dit is een ontzettend belangrijke taak, want op iedere verjaardag moet er natuurlijk een lekkere taart op tafel komen. Op zaterdag gaat mama Margie altijd naar de lokale markt om inkopen te doen voor de hele week, Vaak gaan er een aantal kinderen mee om te helpen sjouwen aangezien er enorme hoeveelheden eten nodig zijn om iedereen van genoeg eten te voorzien! Margie is ontzettend lief en heeft een heel groot hart. Ze is altijd druk bezig en is tevens een moeder voor veel kinderen. Zelf is Margie in 2012 bevallen van een zoon, Pantaleo. Zelfs toen ze hoogzwanger was heeft ze nog alles gedaan en niemand heeft haar ooit horen klagen. We denken dat Margie een van de eerste vrouwen in Tanzania is geweest die heeft genoten van een heerlijk zwangerschapsverlof.

Margie spreekt ook Engels en dat is voor de vrijwilligers enorm handig. Als je hulp nodig hebt, dan kan je altijd bij Margie terecht en ze zal je altijd helpen met veel liefde en plezier.

 

Mama Eva

Mama Eva werkt sinds twee en een half jaar bij Tumaini, Ze is altijd erg vrolijk en in voor een praatje met de vrijwilligers. Op zaterdag blijft ze bij de kinderen slapen en heeft mama Chi haar vrije dag. Samen met de kinderen kun je haar dan in de woonkamer zien zitten en film met ze kijken.

 

Mama Rebecca

Mama Rebecca is de laatste aanwinst van de Tumaini mama’s en versterkt de staf met haar kookkunsten. Rebecca spreekt weinig Engels maar begroet je altijd met een grote glimlach. Ze werkt er nu twee jaar en heeft net als de andere mama’s een vrije dag per week.

 

 

 

Mama Munke

Mama Munke heeft een tijdlang in Tumaini gewerkt maar is momenteel alleen ‘invalkracht’, als het te druk wordt voor de andere drie mama’s kan ze nog eens langskomen om te helpen.

 

 

En de anderen

Lohai

Lohai is het manusje van alles in Tumaini. Er is niemand die zo hard werkt als deze jongen. Hij is verantwoordelijk voor de tuin en doet allerlei klusje die in het weeshuis te nodig zijn. Hij repareert bedden, schildert, maakt de fietsen en zo zijn er nog honderden dingen die hij doet. Tevens helpt hij mee in verschillende outreach projecten. Lohai is een broer voor veel kinderen in Tumaini, ze vragen hem vaak om hulp of willen gewoon even spelen. Lohai spreekt Engels en hij heeft vaak een goede band met de vrijwilligers. Hij is altijd in voor een grapje en hij zal er alles aan doen om je een leuke tijd in Tanzania te bezorgen.

 

Jeremiah

Jeremiah is de chauffeur van het weeshuis. Hij brengt de kinderen naar de kerk op zondag, rijdt naar Arusha om spullen op te halen en helpt nog met verschillende klussen in en om het weeshuis.

Jeremiah is een stille jongen, die moeite heeft om Engels te praten. Hij heeft een Amerikaanse vriendin en hij heeft samen met haar een aantal maanden door Amerika gereisd. Dit is goed geweest voor zijn Engels, maar toch praat hij liever Kiswahili.

Jeremiah is ook van degene die vrijwilligers ophaalt van het vliegveld en ze daarna ook weer veilig op het vliegveld afzet.

 

Lawrence & Timotheo

Lawrence is de bewaker van Tumaini gedurende de nacht. Lawrence doet dit al vanaf het begin in 2010. Helaas zijn er veel dieven die spullen willen stelen van Tumaini en zijn de bewakers hard nodig.

Lawrence is de oom van Lazaro & Stephano die in Tumaini wonen. Lawrence spreekt vrijwel geen Engels, maar heeft een hart van goud.  Hij zal je altijd begroeten met een lach en ervoor zorgen dat je je op gemakt voelt. Lawrence krijgt versterking van verschillende bewakers die via een uitzendbureau worden ingehuurd.