De Stichting

 

Doel

Oprichters

Bestuur

Verantwoording

Oprichters

 

Stichting Tumaini Children’s Foundation is opgericht door Kris van der Linden en haar vader Wil.

 

Kris heeft in 2013 drie maanden gewerkt als vrijwilligster in Tanzania, waarvan ruim twee maanden in het weeshuis van Tumaini Children’s Foundation. Een stichting die opgericht is door een Canadese vrouw en een Tanzaniaanse man.

 

Kris was erg onder de indruk van de manier waarop met de kinderen werd omgegaan. Ze krijgen drie keer per dag eten en hebben dagelijks onderwijs zowel in het Swahili als in het Engels. Daarbij is er goede medische zorg, ook voor de kinderen die HIV besmet zijn.

Een staf van Tanzaniaanse vrouwen, de Mama’s, hebben de dagelijkse zorg over deze kinderen. De beide oprichters zorgen voor de structuur en uiteraard voor de benodigde financiën.

 

Aan het einde van de vrijwilligers periode werd Kris opgehaald door haar vader en moeder. Beide waren net als zij onder de indruk van de warmte en genegenheid die in het weeshuis heerst. Een jaar na terugkomst uit Tanzania, is nog steeds duidelijk dat de liefde voor het weeshuis, de kinderen, de staf en de oprichters, niet is weggeëbd, maar zelfs is versterkt. Voldoende aanleiding voor Kris en haar vader om een stichting in Nederland te beginnen.